Halkbank Kredi Hesaplama
Halkbank Kredi Hesaplama
Bir kamu bankası olan Halkbank, diğer kamu bankaları gibi köklü bir geçmişe sahiptir. “Kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkâr ve küçük meslek sahibine kaynak aktarmak ve sermaye birikimini başlatmak amacıyla Türkiye Halk Bankası 1933 tarihli ve 2284 sayılı “Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu” kapsamında kurulmuş, 1938 yılında faaliyete geçmiştir. Halkbank bireysel ve kurumsal anlamda müşterilerine farklı türlerde onlarca hizmet sunmaktadır. Yazımız ise bu hizmetlerden bireysel krediler hakkında olacak. Bireysel kredilerin türleri, Halkbank kredi hesaplama sürecinin nasıl işlediği ve Halkbank üzerinden kredilere başvurma şartları hakkında olacak.
Halkbank bireysel kredi türleri
Halkbank konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi başlıkları altında farklı nitelikte krediler sunmaktadır. Bu kredi ve hizmetleri kısaca sıralamak gerekirse;
İhtiyaç kredisi
- Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi
- Maaşını Halkbank'tan Alanlar
- Kamu Çalışanlarına
- Özel Sektör Çalışanlarına
- Hızlı Kredi
- Eczacı İhtiyaç
- KrediMini
- Eğitim
- Enerji Destek
- Mortgage Dışı Destek
- Vefa İhtiyaç
- Sağlık Çalışanlarına Özel İhtiyaç
- Bireysel Destek
- Açık Hesap
- İhtiyaç Kredisi
Konut kredisi
- Enflasyona endeksli konut
- Konut finansmanı
- Hesaplı Evim Konut
- Canım Evim Konut
- İşyeri
- Vefa Konut
- Konut Tamamlama
- 2/B Peşinat
- 2/B Peşin Satış
- Kentsel Dönüşüm
- Anlaşmalı Konut Projeleri
- Firma Katkı Paylı Konut
- TOKİ İşlemleri
Taşıt Kredisi
- Taşıt Kredisi
- Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri
- Yeşil Işık Taşıt Kredisi
Kredi hesaplama
Halkbank kredi hesaplama işleminde öncelikle bankanın resmi internet sayfasına girerek ana sayfada yer alan kredi hesaplama aracına erişebilirsiniz. Halkbank kredi hesaplama aracını kredi türünüzü (konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi) seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Ardından çekmek istediğiniz kredi tutarını ve aklınızdaki vade miktarını belirledikten sonra hesapla tuşuna basarak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hesaplama sonucunda bankanın, istediğiniz kredi türüne özel belirlemiş olduğu kredi faiz oranları doğrultusunda kredi hesaplama işlemi gerçekleşir. Kredi hesaplama sonucu, hesaplama işlemini gerçekleştirdiğiniz alan içerisinde bulunmaktadır. Aylık taksit, toplamda maliyet ve faiz oranı bilgisinin yer aldığı bu ön bilgi alanının hemen altında “kredi detayı” linki yer alır. Bu linke tıklayarak krediye ait tüm ayrıntıların yer aldığı hesaplama detayına erişebilirsiniz. Bazı bankalar kredi tahsis ücreti ve sigorta prim tutarlarını bu hesaplamaya dahil etseler de Halkbank kredi hesaplama sürecinde bu tutarlar yer almamaktadır.
Sadece Halkbank kredi faiz oranları ile kredi çekmek istemeyip diğer bankaların sundukları alternatifleri de değerlendirmek isteyen ihtiyaç sahipleri ise Uygun kredi hesaplama (uygunkredihesaplama.com) adresimiz üzerinden konut kredisi hesaplama, ihtiyaç kredisi hesaplama ve taşıt kredisi hesaplama araçlarından yararlanabilirler. Böylece tüm bankaların sunmuş oldukları kredi faiz oranlarını karşılaştırabilir ve en uygun krediye ulaşmak adına seçme hakkını kullanmış olurlar.
Halkbank kredi başvuru şartları
Halkbank kredi başvuru şartları, kredi türlerine göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak;
- Nüfus cüzdanı, ikamet belgesi,
- Gelir Belgesi;
- Memurlar için gelir belgesi: Maaş Bordrosu,
- Özel Sektör Çalışanları için gelir belgesi: Maaş bordrosu ve şirket imza sirküleri,
- Emekliler için gelir belgesi: Emekli aylık dökümü,
- Şirket Ortakları için gelir belgesi: Güncel vergi levhası, bilanço, gelir tablosu, imza sirküleri ve oda kayıt belgesi,
- Çiftçiler için gelir belgesi: Çiftçilik belgesi, arazi tapu fotokopileri,
- Gayrimenkul kira geliri olanlar için gelir belgesi: Tapu belgesi, ilgili kira kontratı
Çekmek istediğiniz kredi türüne göre istenilen belgeler farklılık göstereceği için Halkbank şubelerinden, internet bankacılığından, mobil bankacılık ya da Halkbank çağrı merkezinden tam ve ayrıntılı olarak gerekli belgeler bilgisine ulaşabilirsiniz.