Uygun Kredi Hesaplama
Menü Aç Menü
Menü Kapat Kapat
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama
kredi hesaplama
  • Üye Ol
  • Giriş Yap
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama

Kişisel Bütçe Stratejileri

Kişisel Bütçe Stratejileri

Kişisel Bütçe Stratejileri

Bütçeleme zor bir şeydir ancak geleceğinizin mimarı da bütçelemedir. Daha önce hiç bütçe yapmadıysanız, şimdi artık başlama zamanınız gelmiş demektir. Gerçekçi bütçeleme, harcama alışkanlıklarınızla dürüstçe yüzleşmenizi, gelirinizi günden güne azaltarak tükenmesine sebep olan fazlalıklardan kurtulmanızı, haz almak adına yapılan harcamaları eleyerek bu harcamaları birer acil durum fonuna dönüştürmeyi gerektirir.

Harcamalarınızı Belgeleyin

Paranızın nereye gittiğini bilmiyorsanız ya da anlayamıyorsanız kişisel bütçe oluşturma süreciniz biraz sancılı geçecek demektir. Bu durumda normal harcama alışkanlıklarınızı dikkatle belgelemek için bir ay ayırmanız iyi olacaktır. Bu belgeleme süreci boyunca normal harcama alışkanlıklarınızı sürdürmeniz, henüz herhangi bir kısıtlamaya girişmemeniz, sadece ve sadece yaptığınız harcamaları belgelemeye özen göstermeniz gerekmekte. Ne harcadığınızı ve nerede harcadığınızı kayıt altına alın. Ay sona erdiğinde tek başınıza ya da ailenizle kayıt altına aldığınız tüm harcama kalemlerini bir bir inceleyin. Aşırı harcama yaptığınız ya da gereksiz harcama yaptığınız en az beş harcama kalemi belirleyip bu harcamalar konusunda sınırlar oluşturun. Mümkünse bu harcama kalemlerine gidecek tutarı tasarruf, borç ödeme ya da yatırım için kullanmak adına yol belirleyin.

Gerçekçi Olun

Sahip olmak istediklerinize değil, gerçekte karşılayabileceğiniz ihtiyaçlarınıza para harcayın. Asgari ücretle çalışıyor, o maaşınızla kira ödüyor, faturaları karşılıyor ve üstüne mecbur kaldığınız için çektiğiniz o ihtiyaç kredisinin taksitlerini ödemeye çalışırken ayın sonunu getiremiyorsanız, cebinizde 11.000 TL’lik telefon bulunmamalı. Bütçeniz hakkında gerçekçi olmak her iki şekilde de işe yarar. Bütçe hazırlarken tüm eğlence ve lüks masraf kalemlerini listeden çıkarmak çok kolaydır, ancak haftalar boyunca sadece makarna yiyip ekranın karşısında dizi izlemek o kadar kolay olmayacak. Bütçenizin dengeli bir diyet ve ara sıra kişisel eğlenceniz için küçük kaçamaklar adına bir miktar harçlık içerdiğinden emin olun.

Tasarruf ve Yatırımları Dahil Et

Cebinizde veya hesabınızda paranız olması, bu parayı harcamanız gerektiği anlamına gelmez. Faturalarınızı ödedikten ve mutlak ihtiyaçlar için gerekli miktarı ayırdıktan sonra, paranızın belirleyeceğiniz bir kısmının tasarruf başlığı altında değerlendirildiğinden ya da yatırım araçları kullanarak yatırım başlığı altında değerlendirildiğinden emin olun. Eğer her ikisi de yoksa neyi bekliyorsunuz? Bankanız size mevduat faizi elde edebileceğiniz bir tasarruf hesabı sunacaktır ya da paranızı değerlendirmenize yardımcı olabilecek tonlarca yatırım aracından birini kullanabilirsiniz. (Altın, döviz, hisse senedi, tahvil, bono vb.)

Dışarıdan Yardım Ara

Bütçeleme sizin için çok korkutucuysa veya siz, eşiniz veya her biriniz nasıl harcayıp tasarruf edebileceğiniz konusunda bir anlaşmaya varamıyorsanız, yardım için bir kredi danışmanından destek alın. Kredi danışmanları insanların gerçekçi bütçeler kurması ve para yönetimi konularında yardım edebilecek uzman kişilerdir. Yatırım yapmaya hazırsanız, sertifikalı bir finansal planlamacı kendiniz için kısa ve uzun vadeli finansal hedefler belirlemenize yardımcı olabilir.


ÖncekiVergi Dilimleri Belli Oldu (2020)
SonrakiGenç Yaşlarda Zengin Olma Stratejileri

Güncel Haberler

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

09.05.2020
Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

08.05.2020
Ziraat Bankası Faiz Oranları

Ziraat Bankası Faiz Oranları

25.04.2020
Kredi Faiz Oranları 2020

Kredi Faiz Oranları 2020

23.04.2020
Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

14.04.2020
Uygun Kredi Hesaplama
info@uygunkredihesapla.com

Hakkımızda

Gizlilik Politikası Güvenlik Politikası Kullanım Koşulları Çerez Politikası

Kredi ve Araçlar

İhtiyaç Kredisi Konut Kredisi Taşıt Kredisi Mevduat Faizi

Fırsatları Takip Edin

Güncel kredi ve faiz oranları hakkında bilgi almak için e-posta adresinizi girin

© 2019 Uygun Kredi Hesaplama. Kodlama: WST