Uygun Kredi Hesaplama
Menü Aç Menü
Menü Kapat Kapat
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama
kredi hesaplama
  • Üye Ol
  • Giriş Yap
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama

Kredi Hesapla

Kredi Hesapla

Kredi Hesapla

İhtiyaçlarınız doğrultusunda banka üzerinden kredi çekmek istediğinizde öncelikle tavsiyemiz sitemizin kredi hesaplama sayfası üzerinden “kredi hesapla” butonuna tıklamanız ve bankaların sunmuş oldukları faiz oranlarını karşılaştırarak en uygun kredi faiz oranına sahip olan bankayı seçebilmeniz. Peki, bunu neden öneriyoruz; çünkü kredi hesapla aracımızı kullanmadan çekilen konut kredisi, ihtiyaç kredisi ya da taşıt kredisi için, ilk başvurduğunuz ve faiz oranını kabul ettiğiniz bankanın şartlarına mahkûm olmuş olursunuz. “Kredi hesapla” aracı ile analiz edilmiş banka faiz oranları ve toplam maliyetler, en uygun kredi faiz oranına sahip bankaları bir tablo içerisinde en düşükten en yükseğe doğru sıralamanızı ve bu yolla size uygun en avantajlı konut kredisi, taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisini bularak başvurabilmenizi sağlar.

Daha avantajlı faiz oranları için kredi hesapla

Örnek olarak sitemizin ana sayfasında yer alan kredi hesapla satırı içerisinde çekmek istediğiniz kredi türüne göre sınıflandırma gerçekleştirebilir, yani konut kredisi, ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi seçeneklerinden biri tercih edilerek, seçilen sınıfa dair kredi faiz oranlarına ulaşabilirsiniz. Kredi hesapla satırında tutar ve vade girişlerini de belirterek aramanızı genişletebilirsiniz. Sitemizin ana sayfasında en altta yer alan “Fırsatları Takip Edin” bölümünden e-posta adresinizi bırakarak, güncel kredi ve faiz oranları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Faiz oranları neden önemli

Faiz oranları konusu önemli çünkü ödeyeceğiniz aylık taksit tutarlarını ve kredinin toplam maliyetini etkilemekte. Yani küçük bir örnekle açıklamak gerekirse kredi hesapla adımı ile gerçekleştirilmiş iki farklı kredi hesaplama adımında, aynı tutar ve vade için farklı faiz oranları kullandık. 50.000 TL’lik ihtiyaç kredisi ve 36 ay vade için %0.89 ve %1,49 faiz oranlarını karşılaştırdık. %0.89 faiz oranı ile çekilen kredide aylık taksit tutarı 1.680,27 TL, toplam maliyet ise 60.752,21 TL oldu. %1.49 faiz oranı ile çekilen ihtiyaç kredisinde ise aylık taksit tutarı 1.895,48 TL, toplam maliyet ise 68.499,78 TL oldu. Bu örnekte görüldüğü üzere iki faiz oranı arasındaki fark, aylık taksit tutarı için yaklaşık 200 TL’lik bir farklılığa, 36 ay sonunda ise toplam maliyetler bazında yaklaşık 8.000 TL’lik farklılığa sebep olmakta.

Son bakış

İster konut kredisi çekmek isteyin, ister ihtiyaç kredisi ya da taşıt kredisi. Her bir kredi için mutlaka ama mutlaka yapılması gereken kredi hesaplama sürecini uygulamak ve bankaların sundukları faiz oranlarını karşılaştırmak. Kredi çekmekle zaten henüz kazanmadığınız parayı ipotek altına almış oluyorsunuz. En azından fark küçük de olsa, daha düşük taksit tutarına sahip kredileri tercih etmeye özen gösterin.


ÖncekiFaiz Oranları
SonrakiMerkez Bankası Faiz İndirimi Kararı Aldı, Banka Faizleri Düşecek Mi?

Güncel Haberler

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

09.05.2020
Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

08.05.2020
Ziraat Bankası Faiz Oranları

Ziraat Bankası Faiz Oranları

25.04.2020
Kredi Faiz Oranları 2020

Kredi Faiz Oranları 2020

23.04.2020
Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

14.04.2020
Uygun Kredi Hesaplama
info@uygunkredihesapla.com

Hakkımızda

Gizlilik Politikası Güvenlik Politikası Kullanım Koşulları Çerez Politikası

Kredi ve Araçlar

İhtiyaç Kredisi Konut Kredisi Taşıt Kredisi Mevduat Faizi

Fırsatları Takip Edin

Güncel kredi ve faiz oranları hakkında bilgi almak için e-posta adresinizi girin

© 2019 Uygun Kredi Hesaplama. Kodlama: WST