Uygun Kredi Hesaplama
Menü Aç Menü
Menü Kapat Kapat
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama
kredi hesaplama
  • Üye Ol
  • Giriş Yap
  •   İhtiyaç Kredisi
  •   Konut Kredisi
  •   Taşıt Kredisi
  •   Mevduat Faizi
  •   Hesaplama Araçları
    • Kredi Hesaplama

Kredi Nedir? Kredi Çeşitleri Nelerdir?

Kredi Nedir? Kredi Çeşitleri Nelerdir?

Kredi Nedir? Kredi Çeşitleri Nelerdir?

Kredi nedir?

Bankalar için en önemli kalemlerden biri kredilerdir. Günümüzde nakit ihtiyacı duyan her kişi ya da kurum bu hizmetten yararlanabilmek için bankalarla iletişime geçmektedir. Bu sebeple bankalar her geçen gün kendilerini geliştirmeye devam etmekte ve ürünlerini en avantajlı şekilde sunmak için çaba harcamakta. Özellikle ticari bankacılık kavramı bu durumun geçerli olduğu alandır. Bu tarz bankaların öncelikli hedefi kabul edersiniz ki her işletmede olduğu gibi karlılıktır. Bu hedefleri doğrultusunda aynı hizmeti veren rakipleri ile aralarında rekabet oluşmakta, dolayısıyla bu rekabet müşterilere farklı ve avantajlı hizmet/ürün yelpazesi olarak yarar sağlamaktadır. Bunun karşılığında kredi talebinde bulunan kişi ya da kurumlar bankaların sunduğu alternatifleri değerlendirerek ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan hizmet/üründen faydalanırlar. Eklemek gerekir ki kredi kavramı yalnızca bireysel müşteriler için değil, Kurumsal firmalar ya da KOBİ’ler için de sunulan alternatiflere sahiptir. Birçok ihtiyaç sahibi, bankalar aracılığıyla edindiği bu kredi hizmeti sayesinde başarılı yatırımlara yelken açabilmiş ya da taşınır-taşınmaz sahibi olabilmiştir.


Bankaların hizmet sundukları alanlar benzerdir ancak türleri dolayısıyla farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bankaların amacı mevduat elde ederek, bu mevduatı kredilendirme talep eden kişi ya da kurumlara ulaştırmaktır. Bunu farklı yöntemler ile gerçekleştirirler. Bu yöntemlerden en fazla kullanılanı kredilerdir. 

“Kredi” kelimesi köken olarak dilimize Latinceden geçmiştir. Latince “credere” güvenmek, inanmak anlamında kullanılmıştır. Bankalar bu mantıktan yola çıkarak müşterilerine ulaşır. Müşteri seçiminde güvenilirlik, risk oranının azlığı ya da risk içermeme kıstaslarına göre hareket eder.  Söz konusu kredi sürecinde bankaların incelediği birçok faktör bulunmaktadır. Gelir düzeyi ve bankalarda bulunan kredi notu bu faktörlerin başlıcalarındandır. Buna istinaden bankalardan finansman kaynağı yaratmak isteyen bireysel müşterilerin kredi notlarına dikkat etmesi, şirketlerin ise ticari itibarlarına ve banka risk raporlarına dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Kredi notunuzu nasıl yükseltebileceğinize dair bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Kredi Çeşitleri Nelerdir?

Birçok kredi çeşidi bulunmaktadır. Sektörel anlamda gelişen rekabet kaynaklı olarak kredi çeşitliliği de artmaktadır. Banka kredi çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir.

1)Kullanım Amaçlarına Göre Krediler

-Tüketim Kredileri

-Üretim Kredileri

-Yatırım Kredileri

-İşletme Kredileri

2) Teminata Göre Krediler

-Açık Kredi

-Teminatlı Krediler

3) Vadesine Göre Krediler

-Vadeli ve Vadesiz Krediler

-Orta Vadeli Krediler

-Uzun Vadeli Krediler

4) Kullanıldığı Yerlere Göre Krediler

-Tarım Kredisi

-Konut Kredisi

-Mesleki Kredi

-İhracat Kredisi


5) Kredi Alıcısının Niteliğine Göre Krediler

-Özel Krediler

-Kamu Kredileri


6) Niteliğine Göre Krediler

-Nakdi Krediler

-Mal şeklindeki krediler

-Maddi olmayan krediler


7) Kurumsal Krediler

-Rötatif Döviz Kredisi

-Spot Krediler

Son olarak

Kredi nedir ve kredi çeşitleri nelerdir sorularını yanıtlamaya çalıştığımız yazımızda son olarak belirttiğimiz kredi çeşitleri için kredi hesaplama sürecinden bahsetmek istiyoruz. Zira hangi krediyi tercih edecek olursanız olun, kredi hesaplama sürecinde en önemli kriter ister konut kredisi hesaplama yapılsın ister taşıt kredisi hesaplama yapılsın isterse de ihtiyaç kredisi hesaplama yapılsın, kredi faiz oranıdır. En basit ifade ile eğer kredi faiz oranı yüksek ise ödeyeceğiniz aylık kredi taksit tutarı da yüksek olacaktır, toplamda ödeyeceğiniz kredi miktarı da yüksek olacaktır.

Bu durumda bütçeniz için en uygun kredinin belirlenmesi için kredi hesaplama sürecini dikkatle ele almanız gerekmekte. Sitemiz üzerinden (uygunkredihesaplama.com) konut kredisi hesaplama, ihtiyaç kredisi hesaplama ve taşıt kredisi hesaplama sayfalarını ziyaret ederek, almak istediğiniz kredi türü için en uygun kredi faiz oranlarını listeleyebilir, karşılaştırabilir ve sıralayabilirsiniz. 

ÖncekiING Taşıt Kredisi Hesaplama
SonrakiKredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Güncel Haberler

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

Kredi Notu Yükseltmek İçin 10 Önemli Adım

09.05.2020
Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

Elinize geçen para ile kredi borcu mu kapatılmalı yoksa yatırım mı yapılmalı?

08.05.2020
Ziraat Bankası Faiz Oranları

Ziraat Bankası Faiz Oranları

25.04.2020
Kredi Faiz Oranları 2020

Kredi Faiz Oranları 2020

23.04.2020
Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

Evinizi Akıllı Ev Yapmanın 8 Yolu

14.04.2020
Uygun Kredi Hesaplama
info@uygunkredihesapla.com

Hakkımızda

Gizlilik Politikası Güvenlik Politikası Kullanım Koşulları Çerez Politikası

Kredi ve Araçlar

İhtiyaç Kredisi Konut Kredisi Taşıt Kredisi Mevduat Faizi

Fırsatları Takip Edin

Güncel kredi ve faiz oranları hakkında bilgi almak için e-posta adresinizi girin

© 2019 Uygun Kredi Hesaplama. Kodlama: WST